9 Mayıs 2017 Salı

Selülit İçin Çözümler


Selülit Nedir? Selülit Tedavisi




Selülit, cilt altı yağ dokularının şişmesi, sertleşmesi veya irin haline gelmesiyle ortaya çıkan bir sorun­dur. Selülit vücudun yağ dokularındaki aksaklıklardan kaynaklanır ve ciltte 'portakal kabuğu' denilen ya da 'süzme peynir' denilen kötü bir görünüm oluşturur. Bir sağlık problemi olmamakla beraber  estetik bir problemdir. Selü­lit, genellikle kalçalar, karın ve bacaklarda meydana gelmektedir. Selüliti en aza indirmek için tuz ve tuzlu besinlerden ka­çınılmalıdır. Bol miktarda fesleğen, lahana, limon, çilek, por­takal gibi meyveler tüketilmelidir. Ayrıca bol miktarda su içil­meli ve yürüyüşler yapılmalıdır.



Selülit Nasıl Geçer

Selülit tedavisinde farklı yöntemler uygulanmaktadır. Bunların arasında en popüleri lazer tedavisi  ve kimyasal peeling yöntemleridir. Bu 2 yöntem birbirinden farklı olmakla beraber doğru yapıldığında selülit görünümünü azaltabilmektedir. Ayrıca;

a) Birer tutam ayrı kotu, karahindiba, mısır püs­külü alınarak beş bardak su ilave edilerek kaynatılır. So­ğuduktan sonra günde üç öğün içilir.
b) İkişer tutam ısırgan otu, kırlangıçotu, ebegümeci, sarma­şık ve 1 tutam sarı düğünçiçeği alınarak bir kaba konu­lur ve beş bardak su ilave edilerek kaynatılır. Karışım daha sonra selülitli bölgelere masaj yapılarak uygulanır.
c) Bir tutam orman sarmaşığa yeteri kadar su ilave edilerek kaynatılır. Temiz bir bezle selülitli bölgelere sürülür.

Selülite Bitkisel Çözüm: Bitkisel Yağlar


Ayrıca selülit için bitkisel yağlar da kullanılabilir. Çoğu bitkisel yağ deri tabakalarını uyarır ve besler. (epidermis ve dermis). Ayrıca kollajen ve elastin dokuları uyararak hücre yenilenmesi ve buna bağlı oalrak cilt yenilenmesi sağlar. Bu sayede selülit görünümlerinden kurtulabilir veya azaltabilirsiniz. Kullanabileceğiniz doğal yağlar arasında; biberiye yağı, limon yağı, nane yağı, susam yağı, lavanta yağı, buğday yağı, rezene yağı, portakal yağı, anason yağı, keten yağı, ardıç yağı, yasemin yağı, jojoba yağı, zambak yağı ve yosunlu sabun.

Bu yağlar, selülitli bölgelere masaj yapılarak sürülür. Bu uygulama iki günde bir defa uygulanmalıdır.Uygulamadan 1-2 saat sonra bölge yıkanmalıdır. Bu süre hassas ciltlerde daha kı­sa tutulmalıdır. Yıkama işlemi yapılırken yosunlu sabun kullanımı yararlı olacaktır.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sivilce ve Cilt Bakımı

Akne, oluşumunda genetik, beslenme, çevresel faktörler ve hormonların rolü bulunmaktadır. Kadın ve erkeklerde de testesteron hormonunun ro...