Kadınların en büyük sorunlarından biri de istenmeyen tüylerdir. Kadınlar bu soruna karşı geçmişten günümüze farklı ağda türleri kullanmışlardır. Önemli sadece tüylerin alınması değil, sonrasında cildin de tahrişsiz kalmasıdır. Aşağıda sir ağda yapılışı hakkında bilgiler verilmiştir. Hanımlar yazımızdan eksikliklerine bakabilir ve farklı bir yöntem olarak da sir ağdayı deneyebilir.
Çam Sakızı Ağda Nasıl Yapılır ?
Çam reçinesine alerjiniz yoksa sir ağdayı öneririz. Ağrıya dayanıksız bir yapınız varsa koltuk altı bölgesi, bikini bölgesi ve bıyık bölgesinde tüy dökücü krem kullanmanız sizin için daha yararlı olacaktır tahriş etmemek için jilet kullanmamaya dikkat edin çünkü jilet ile almanız durumunda kıllar güçlenir.
Evde Ağda Nası Yapılır
İstenmeyen tüylerden kurtulmanın en önemli amacı estetik bir görünümdür. İnsanlar eski çağlardan beri kılları temizlemeye çalışmışlar, bu şekilde güzel görünmeyi amaçlamışlardır. Kadınlarda kadınlık hormonların etkisi sebebi ile koltuk altı ve bikini bölgesi dışında çıkan kıllar seyrek ve güçsüzdür. Fazla tüylü olan bir kadının hormonlarda bir bozukluk var demektir.
Erkekler, kadınlarla ilgili içgüdüsel bazı güzellik algılarına sahiptir. Bel kalça oranının düzgün olması (bu oran 7’ye 10 civarındadır), pürüzsüz bir cilt (akne ve benzeri oluşumlar hormonal bozukluk belirtisi olabilir), kılların az olması gibi bazı belirtiler, kadının hormonal dengesinin yerinde olduğunu dolayısı ile çocuk yapabileceğini gösterir ve erkekler böyle kadınları içgüdüsel olarak çekici ve güzel bulurlar. Erkeklerde özellikle saç ve koltuk altı tüylerini alırlar yani istenmeyen tüylerden kurtulmak erkeklere has bir şey değildir.
Tüyleri aldırmanın hijyenik bir yönü de vardır. Kılların yoğun olduğu bölgelerde bakteriler çoğalarak hoş olmayan kokulara neden olurlar. Öte yandan, sir ağda gibi epidermisin ölü tabakasını kaldırarak peeling yapan yöntemler, ciltteki hücreleri canlandırır, cildi tazeler ve yaşlanmayı geciktirir.
Sir Ağda
Sir ağda, çam reçinesine alerjisi olan kişilerde ciltte geçici rahatsızlıklara neden olur. Alerjik olmayan kişiler için eğitimli ellerde yapılan ağdanın sağlık açısından hiçbir sakıncası yoktur. Ağda yapılacak cildin sağlıklı ve hasar görmemiş olması gerekmektedir.Güneş yanığı, deride kesik, yara, çatlak varsa, çeşitli deri hastalıkları varsa ağda yapılmaz. Dermatolojik tedavi görüyorsanız veya şeker hastalığınız varsa sir ağda kullanımı için doktorunuza danışınız. Çok yaşlı ve derisi gevşek yapıda olan kişilerde sir ağda önerilmez.Sir ağda, kimyasal yapısı itibarı ile hiçbir mikroorganizma barındırmaz. Eğer ağda sonrası bir cilt hastalığı belirmiş ise bu durum başka bir şeyin sebebi olabilir.
Sir ağda yaparken kullanılan malzemenin kalitesizliği cilde zarar verebilmektedir. Bundan kaynaklı dikkatli olmak ve doğru yerden malzeme almak gerekmektedir. Diğer yandan kadınların ayrı bir kaygısı da regl(adet) döneminde ağda yaptırmaktır.Regl (adet) döneminde vücutta hafif ödem olur. Bundan dolayı ağda biraz daha ağrılı olabilir. Regl döneminden üç gün sonra ağda yaptırmanız bu açıdan daha önemlidir.
Evde Sir Ağda
Evde hem kadınlar hem erkekler sir ağda yapabilirler. Bunun için kartuş ağda yapmak için ısıtma makinesi almalısınız. Isıtma makinelerinin ev kullanımı için küçük modelleri vardır. Ayrıca ocakta ısıtılan daha farklı formüllü ağdalar da vardır. Bunlar tahta spatül ile uygulanır ve kağıda gerek duyulmadan çekilir.
Saç, erkeklerde sakal, meme başı ve kirpikler dışında her yere uygulanabilir. En sık bacaklara yapılır. Bacaklar dışında koltuk altı bölgesi, kollar, yüz, bikini bölgesi ve gövdeye de uygulanır.Ağda yapılacak bölgenin genişliğine, kılların yapısına ve uygulayana göre 5 dakika ile 40 dakika arasında bir süre tutar.
Batık Nedir
Özellikle bacaklarınızda meydana gelen batık durumu daha çok tüylerin deriyi delememesi veya yanlış ağda yöntemleri ile tüylerin ters yöne doğru uzaması sonucu meydana gelmektedir. Batık olan bölge kızarır ve ele pütür şeklinde gelir. Sir ağda, derinin üst tabakasındaki ölü hücreleri temizleyerek ve kılları zayıflatarak batık oluşumuna karşı da önlem sağlar.
Ayrıca ağdadan sonra duş yapabilirsiniz. Diğer yandan ağda sonrası bacaklarınızı shea butter ve badem yağı ile masaj yaparsanız daha parlak görünecektir. Ayrıca daha sağlıklı bacaklara sahip olursunuz.
Ağda sonrası cilt bakımı için ; Sir Ağda Sonrası Cilt Bakımı yazımıza bakabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder